1,3 εκατ. ευρώ στη σεισμόπληκτη Βρίσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ
17 Μαΐου 2018
Έστειλε επιστολή στον Υπουργό ζητώντας να «πυκνώσουν» τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο νομό
17 Μαΐου 2018

Ζητούν να ενημερωθούν για το αγροτοδασικό δίκτυο

Μοιράσου το άρθρο:

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης αποκατάστασης της βατότητας του αγροτοδασικού δικτύου Σάμου
Με την ερώτησή τους ζητούν στοιχεία και προθεσμίες για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μηχανήματα του δήμου.
Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης, έχει ως εξής:
«Κάθε χρόνο παρατηρείται μια μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιϊας από ζημιές που προκύπτουν το χειμώνα. Με συνέπεια οι αγρότες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις τους μέσα στο καλοκαίρι όταν ο φόρτος εργασιών στην ύπαιθρο πολλαπλασιάζεται.
Μια βασική αιτία γι’ αυτή τη καθυστέρηση σύμφωνα με τις κάθε φορά απαντήσεις της δημοτικής αρχής είναι η ανεπάρκεια μηχανημάτων και οι βλάβες τους που δεν αντιμετωπίζονται στην ώρα τους (έχουμε πάντα παραδείγματα εκσκαφέων ή φορτωτών που παραμένουν για μήνες στα σημεία που ακινητοποιούνται λόγω βλάβης).
Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, θέτουμε έγκαιρα το θέμα και παρακαλούμε να μας δοθούν απαντήσεις και στοιχεία πάνω στα εξής ερωτήματα:
Πόσα μηχανήματα (φορτωτές, εκσκαφείς, τσάπες κλπ) διαθέτει η κάθε δημοτική περιφέρεια.
Πόσα απ’ αυτά βρίσκονται υπό λειτουργία.
Πότε πρόκειται να επισκευαστούν αυτά που βρίσκονται σε βλάβη.
Τι προγραμματισμό έχει η δημοτική αρχή και με ποιο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της βατότητας του αγροτικού οδικού δικτύου.

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr