Δευτέρα , 15 Οκτώβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | . | Και ένας αστυνομικός σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Και ένας αστυνομικός σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός Αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στην Μυτιλήνη στην υπηρεσία αεροδρομίου, και δύο αλλοδαπών, υπηκόων Καμερούν , για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών. Όπως προέκυψε, οι δύο αλλοδαποί, αιτούντες άσυλο, συμμετείχαν σε κύκλωμα που εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της αναχώρησης τους από τη Λέσβο, ενώ ο αστυνομικός, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος, διευκόλυνε την αναχώρηση των αλλοδαπών, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο αστυνομικός έπαιρνε από τον κάθε πρόσφυγα 350 ευρώ για να διευκολύνει τον έλεγχό τους στο αεροδρόμιο, ενώ τα χρήματα τα κατέθεταν στον τραπεζικό του λογαριασμό. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν στον προσωπικό λογαριασμό του αστυνομικού στο διαδίκτυο, τα mail με τα οποία έκλεινε τους «πελάτες» .

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του αστυνομικού κινείται ήδη η διοικητική διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας. Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή  της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

H διάθεση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» ποσού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου …