Δευτέρα , 15 Οκτώβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | Λέσβος | Απάντηση Αθανασίου στο ΚΙΝΑΛ

Απάντηση Αθανασίου στο ΚΙΝΑΛ

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ Λέσβου στη ΝΔ κατηγορώντας τη για κίνηση μικροπολιτικής εξαπάτησης για την κατάθεση τροπολογίας χωρίς να συνοδεύεται από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, απαντώντας ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου τονίζει :

«Η νεοσύστατη νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ Λέσβου, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία, ισχυρίζεται ότι η τροπολογία της Ν.Δ για την αναστολή, κατά ένα έτος ακόμη, της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, έπρεπε να συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αντιλαμβάνομαι ότι έπρεπε να προβεί σε μια πρώτη ηχηρή παρουσία. Θα έπρεπε όμως, πριν εκδόσει την ανακοίνωση, να ενημερωθεί ότι οι εκθέσεις του Γ.Λ.Κ. είναι απαραίτητες μόνο για τα νομοσχέδια και τις προτάσεις νόμων και ενδεχομένως (αλλά όχι απαραιτήτως) και για τις Υπουργικές τροπολογίες. Ποτέ, όμως, για τις Βουλευτικές Τροπολογίες, όπως η προκείμενη, εκτός και αν το ζητήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί (σχετικά τα άρθρα 88 παρ.4 και 5 του Συντάγματος του Κανονισμού της Βουλής και 73 παρ.3 και 75 παρ.1,2 και 3 του Συντάγματος).

Αυτά προς ενημέρωση. Συνεπώς:1) Η Ν.Δ και εγώ προσωπικά, ούτε κάνουμε «κινήσεις μικροπολιτικής», ούτε προβαίνουμε σε «τερτίπια», όπως άκομψα αναφέρεται στην ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ, η οποία, ομολογουμένως, απαρτίζεται από ικανά και σοβαρά άτομα, γι΄αυτό και η έκπληξή μου για το ύφος της ανακοίνωσης. 2) και βέβαια θα στηρίξουμε την πρόταση νόμου του ΚΙΝ.ΑΛ για το ίδιο θέμα.»

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου

Δείτε επίσης

ΟΗΕ: το 35% των παγκόσμιων αλιευμάτων πετιούνται.

Η εξαμηνιαία αναφορά της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, η οποία είδε το φώς …