29 πρόσφυγες νότια των Οινουσσών στις 20/5/18
21 Μαΐου 2018
Ζητά την βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νομού
21 Μαΐου 2018

Καλεί τους εργαζόμενους στην πανελλαδική γενική απεργία στις 30 του Μάη

Μοιράσου το άρθρο:

Στην πανελλαδική γενική  απεργία στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα  που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου  καλεί όλους τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Τα κύρια αιτήματα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Σάμου στις 10 το πρωί και στην Ικαρία στις 12 το μεσημέρι,  είναι η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, ο άμεσος εγκλωβισμός των προσφύγων, αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Κανένας εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος δεν πρέπει να πιστέψει τα περί «μεταμνημονιακής» εποχής της κυβέρνησης. Αυτή και τα κόμματα της αντιλαϊκής πολιτικής προστατεύουν τα κέρδη των μονοπωλίων με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση και ανάσα.

Η «ανάπτυξή» τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Η επιστροφή στην «ομαλότητα» δεν σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων, επιστροφή μισθών και συντάξεων. Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η εντατικοποίηση, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί. 

Στον πόλεμο και στην «ειρήνη» τους, θύματα είναι ο φτωχός λαός

Όταν τα αντιλαϊκά μέτρα δεν φτάνουν για να αυγατίσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, τότε ψάχνουν νέες αγορές εκτός των τειχών των χωρών τους και όταν αυτές τις αγορές τις διεκδικούν πολλοί, τότε βγαίνουν τα όπλα!

Σε αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους ανταγωνισμούς, η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου σε Αιγαίο, Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο. Για τα δικά της μονοπωλιακά συμφέροντα αυξάνεται η Τουρκική επιθετικότητα με τις παραβιάσεις, με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τις προκλητικές δηλώσεις. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση για τον διπλό εγκλωβισμό των θυμάτων του πολέμου, προσφύγων και μεταναστών, στα νησιά και τη χώρα, εξαιτίας των συμφωνιών που έχει κάνει με Ε.Ε. και Τουρκία. 

Καταγγέλλουμε τις εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Τη μεταφορά της Αμερικάνικης πρεσβείας. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός κόσμος. 

Οι λαοί δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για ξένα συμφέροντα.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας και των γειτονικών χωρών. Μας ενώνει η τάξη μας, η ανάγκη και ο αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Να μην έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις και στα κόμματά του κεφαλαίου. Αυτοί μας οδηγούν στον πόλεμο για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Απομονώνουμε τη Χρυσή Αυγή και όλων των ειδών και αποχρώσεων εθνικιστές. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού και όχι το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος. Αυτοί υπερασπίζονται το κεφάλαιο. Εμείς την πατρίδα μας, τα συμφέροντα της τάξης μας και του λαού μας.

Για εμάς τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. 

Οι άνθρωποι του μόχθου δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν περιμένοντας καλύτερες τάχα μέρες από τη «μεταμνημονιακή εποχή» που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr