Lesvos Brevet 200km: “Όλοι μαζί για την Βρίσα”
22 Μαΐου 2018
Η απάντηση Ρούσση στην απόφαση δημάρχου για την απομάκρηνσή του από την αντιδημαρχία Ερεσού
22 Μαΐου 2018

Νομικά θα κινηθεί η κοινότητα Λουτρών για τα ψευδή δημοσιεύματα για δασκάλα “που θέλει να ντύσει τα αγόρια κοριτσίστικα”

Ο Πλουτος του Αριστοφάνη από τον Θ. Καρακατσάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Νομικά αποφάσισε να κινηθεί η κοινότητα Λουτρών για το σάλο που προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων της κοινότητας Λουτρών, τα ψευδή δημοσιεύματα σε παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες ότι “στην σχολική γιορτή η δασκάλα θέλει να ντύσει τα αγοράκια σαν κορίτσια και το αντίστροφο”. Τα δημοσιεύματα εμπλουτίζονταν με πληροφορίες για αυταρχική απαίτηση της δασκάλας ότι όποιος δε συμφωνεί δε θα πει ποίημα και άλλες συκοφαντικές και ψευδείς λεπτομέρειες που καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα. Η δασκάλα μαζί με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Λουτρών μια διασκευή του “Πλούτου” του Αριστοφάνη , όπου αγόρια και κορίτσια θα παρουσιάζονταν επί σκηνής ανάλογα με τις απαιτήσεις του ρόλου τους. Η τοπική κοινότητα Λουτρών δεν ικανοποιείται με την συγνώμη που ζήτησε η μία από τις δύο ιστοσελίδες και ενημερώνει όλους τους αρμόδιους ότι θα κινηθεί νομικά. Τομίζει δε ότι “ή οι συντάκτες αγνοούν παντελώς τον Αριστοφάνη, καθώς και τον ευρύτερο ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας των παιδιών, ή δεν έκαναν κανενός είδους έρευνα για τα γεγονότα που παρουσιάζουν, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία του χωριού, παραβιάζοντας εμφανέστατα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ή εσκεμμένα σπιλώνουν την υπόληψη και την επαγγελματική αξιοπρέπεια ανθρώπων με το σεξιστικό παραλήρημα που εμπεριέχεται στα εν λόγω δημοσιεύματα”.
Ακολουθεί η απόφαση της τοπικής κοινότητας Λουτρών:

ΠΡΟΣ: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Ψάνη Γεώργιο

-Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης

Λέσβου

-Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Λέσβου -Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Δήμου Λέσβου

-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Εκπαίδευσης Ν.Λέσβου.

-Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

-MME

Αποστολή της αριθμ.09/2018 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρών του Δήμου Λέσβου

 

Λήψη απόφασης για τα ψευδή δημοσιεύματα Τοπικών ηλεκτρονικών Εφημερίδων σχετικά με την παράσταση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών.

Στα Λουτρά και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών συνήλθε σε συνεδρίαση το συμβούλιο την 19/05/2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 7.30μμ. ύστερα από την αριθ.03/2018 πρόσκληση του Προέδρου που επιδόθηκε νόμιμα στον καθένα.

Δεδομένου ότι επί συνόλου τεσσάρων μελών άρχισε η συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν:

1.Βασίλειος Μαμώλης

2.Μαρινέλλης Μιχαήλ

3.Δουκέλλη Ευστρατία

4.Τουρλή Μαρία

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το αναφερόμενο στην Περίληψη θέμα έθεσε υπόψιν των Τοπικών Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών τα ψευδή δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών εφημερίδων “Lesvospost.com” και “Lesvosnews.GR” όσον αφορά την θεατρική παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Δημοτικού μας Σχολείου.

Το Τ.Σ μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα συντάσσει και καταθέτει την εξής απόφαση:

Με κατάπληξη διαβάσαμε στις ηλεκτρονικές εφημερίδες lesvospost.post και lesvosnews.GR, άθλια και αηδιαστική «ειδησεογραφία» σκόπιμης παραπληροφόρησης για την θεατρική παράσταση του Δημοτικού μας Σχολειού με το κλασικό έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «Πλούτος». Οι δυσφημιστικές, υβριστικές και συκοφαντικές αυτές δημοσιεύσεις προκάλεσαν πολλά άθλια σχόλια και αναμεταδοθήκαν σε πλήθος ιστοσελίδων, ομάδων του facebook και προσωπικών χρονολογιών σε όλη την Ελλάδα και την Ελληνική ομογένεια. Ή οι συντάκτες αγνοούν παντελώς τον Αριστοφάνη, καθώς και τον ευρύτερο ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας των παιδιών, ή δεν έκαναν κανενός είδους έρευνα για τα γεγονότα που παρουσιάζουν, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία του χωριού, παραβιάζοντας εμφανέστατα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ή εσκεμμένα σπιλώνουν την υπόληψη και την επαγγελματική αξιοπρέπεια ανθρώπων με το σεξιστικό παραλήρημα που εμπεριέχεται στα εν λόγω δημοσιεύματα. Με τη διαστρεβλωμένη και ψευδή παρουσίαση των γεγονότων και την αβάσιμη προσωπική τους κριτική προκάλεσαν κλίμα ανησυχίας στην Τοπική κοινότητα, και αναταραχής στα παιδιά και μετέτρεψαν μια πολιτιστική σχολική δραστηριότητα μικρών παιδιών σε πεδίο ανταλλαγής διχαστικών και ρατσιστικών σχολίων μέσω διαδικτύου σε Πανελλαδική και Παγκόσμια κλίμακα. Οι πολυετείς προσπάθειες Δάσκαλων Γονέων και Κοινοτικών Συμβουλίων έχουν αναδείξει το Σχολείο του χωριού μας σε ξεχωριστή θέση πανελλαδικά για το εκπαιδευτικό έργο, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και για τις συνθήκες φοίτησης. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δυσφημεί, να υβρίζει και να συκοφαντεί το εκπαιδευτικό αυτό έργο, με διεστραμμένες και παραπλανητικές δημοσιεύσεις. Οποιαδήποτε εκ των υστέρων ανασκευή της προσβλητικής δήθεν «ειδησεογραφίας» δεν αποκαθιστά την προσβολή της τιμής και υπόληψης όλων των θιγομένων, αφού οι αμετροεπείς κακοήθειες έχουν εξαπλωθεί σε όλο το Διαδίκτυο. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε υποχρέωση μας να κινηθούμε νομικά. Καλούμε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας , Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακής Εκπαίδευσης καθώς και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Σχολικών Επιτροπών και κάθε άλλο φορέα που έχει άμεση και έμμεση σχέση με την Παιδεία να εναντιωθούν σε αυτή τη σκοταδιστική ενέργεια.

Ο Πρόεδρος Τα μέλη

Μαρινέλλης Μιχαήλ

Βασίλειος Μαμώλης Δουκέλλη Ευστρατία

Τουρλή Μαρία

Μοιράσου το άρθρο: