Εγκαινιάζεται το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου
22 Μαΐου 2018
Καλούν τους νέους εργαζόμενους τα εργατικά σωματεία της Σάμου
22 Μαΐου 2018

Καλούν τα μέλη τους σε εκλογές

Μοιράσου το άρθρο:

Oι εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών καλούν τα μέλη τους στις εκλογές αντιπροσώπων για το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 10 π.μ.
Την προηγούμενη τριετία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου εκπροσωπήθηκαν από τους εκλεγμένους των παρατάξεων που στηρίζει στα σωματεία του Δημοσίου, λαμβάνοντας την πλειοψηφία στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στη Σάμο.
Τα μέλη της Α.Σ.Ε εκτιμούν ότι η κατεύθυνση του Ν.Τ. ήταν σωστή, χωρίς να λείπει από κανέναν αγώνα του εργατικού κινήματος, με παρουσία μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. «Τα μέλη του ΠΑΜΕ που εκλέχθηκαν στο Ν.Τ. έδωσαν και δίνουν καθημερινά μάχες στα σωματεία τους, απέναντι σε συμβιβασμούς κατά των εργαζομένων, απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, απέναντι στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν.
Εισηγηθήκαμε δεκάδες ζητήματα για τα εκπαιδευτικά και γενικότερα ζητήματα. Ενημερώσαμε τους συναδέλφους και αποκαλύψαμε τη στάση των άλλων δυνάμεων, καθώς και τη στάση των ηγεσιών σε ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ που λειτουργούν πλάι πλάι στις κυβερνήσεις και τους υπουργούς. Δεν ανεχόμαστε να μας εκπροσωπούν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές κι όσοι δέχονται και πολλές φορές προτείνουν νόμους και μεταρρυθμίσεις κατά των εργαζομένων, γι’ αυτό και την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά συνδικάτα του δημοσίου δε μπορούμε να την ανεχτούμε. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση στα συνδικάτα μας, στη συλλογική διεκδίκηση και συμμετοχή, στην κοινή πάλη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα. Μην ανέχεσαι την απαξίωση των Γενικών Συνελεύσεων, του Σωματείου και των Συνδικάτων μας.
Με τη δική σου επιλογή και ψήφο, ουσιαστικά, θα διαμορφώσεις τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σάμου για τα επόμενα 3 χρόνια. Είναι στο χέρι σου, λοιπόν, να εκπροσωπηθεί, με δυνατή φωνή το ταξικό κίνημα, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), καθώς και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα υπόλοιπα σωματεία του δημοσίου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της .

Τέλος η ΑΣΕ ζητά νε ενισχύσουν τα μέλη τους τον αγώνα :
· Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για να παρθούν εδώ και τώρα και μέτρα στήριξής τους.
· Για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών, για να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις, ώστε να γίνει πράξη, με παιδαγωγικούς όρους, η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά.
· Για σχολείο που θα λειτουργεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό και τις υποδομές, με πρόγραμμα που θα καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.
· Ενάντια στα Μνημόνια και τα μέτρα για την Παιδεία, τις συνεχείς περικοπές, την αναζήτηση χορηγών για την κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων.
· Ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογούνται στην Ειδική Αγωγή (κατάργηση ΚΕΔΔΥ) και συνολικά στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, μέσα από την κατάργηση δομών και υπηρεσιών, που προωθεί η κυβέρνηση.
· Ενάντια στην αντιδραστική κρατική αξιολόγηση, που στόχο έχει την επιτάχυνση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, τη στοχοποίηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού για όλες τις ελλείψεις και τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
· Για να γίνει η μόρφωση δικαίωμα όλων χωρίς εμπόδια και φραγμούς!
Στις εκλογές για τον Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ ψήφισε ΑΣΕ!
Υποψήφιοι: Ευαγγελίδης Θοδωρής, Μποφιλίου Κανδία, Παριανού Αλίνα

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr