Τετάρτη , 12 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | Εκδηλώσεις | Διατήρηση καλής υγείας και ποιότητας ζωής αναπήρων, στην ημερίδα του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ

Διατήρηση καλής υγείας και ποιότητας ζωής αναπήρων, στην ημερίδα του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ

Με την εξέταση ασθενών που έχουν κακώσεις ή βλάβες στο νωτιαίο μυελό ή είναι γενικότερα παραπληγικοί από τριμελή ομάδα φυσιάτρων ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου.
Με ευθύνη του Παγχιακού Συλλόγου έχουν κλειστεί ραντεβού για εξέταση στο χώρο του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ενώ το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο ΟΜΗΡΕΙΟ με θέμα τη «Διατήρηση καλής υγείας και ποιότητας ζωής» των ατόμων που εμπίπτουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες αναπήρων.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, οι τρεις φυσίατροι σημείωσαν το πόσο σύνθετα είναι τα προβλήματα για τα άτομα με αναπηρίες. Εν τω μεταξύ έρευνα που πραγματοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης αναμένεται να δώσει χρήσιμα συμπεράσματα για την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος της Εταιρείας Νίκος Ρούσσος, σημείωσε ότι πράγματι έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις στα κονδύλια για τις παροχές στα άτομα με αναπηρία, υπάρχει όμως η δυνατότητα για ένα ορθολογισμό των παροχών.
Η Πρόεδρος του Τμήματος μελέτης και αποκατάστασης βλαβών νωτιαίου μυελού Χριστίνα- Αναστασία Ραπίδου, επισήμανε ότι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα βρίσκεται σε επίπεδο έρευνας, ενώ η Ευαγγελία Μαραγκουδάκη και ως επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος εκτίμησης ικανότητας οδήγησης «Ηνίοχος» ενημέρωσε για τις δυνατότητες που έχουν τα παραπληγικά άτομα να λάβουν πιστοποίηση για τη δυνατότητα οδήγησης.

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com

Δείτε επίσης

Αποχαιρετισμός στον κυρ Γιάννη Κουκούμιαλο από τον Π.Σ.Α.μεΑ.

Το τελευταίο του ταξίδι ξεκίνησε ο «τυφλός ψαράς» της Λαγκάδας, Γιάννης Κουκούμιαλος. Θα συναντήσει τον …