3 συναυλίες της προσφυγικής ορχήστρας Connect by Music
13 Ιουνίου 2018
Καλούν τα μέλη τους σε εκλογές
13 Ιουνίου 2018

Καλεί τους Σαμιώτες σε συστράτευση

Μοιράσου το άρθρο:

Tαράζει τα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου η δήλωση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους  με μια επιστολή του όπου καλεί τους Σαμιώτες σε συστράτευση και αφήνοντας  ερωτηματικά για το αν η επιστολή αυτή αποσκοπεί σε μελλοντική του υποψηφιότητα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Ζούμε δύσκολους καιρούς. Κυριαρχεί η αβεβαιότητα. Στην οικονομία τις εντολές τις δίνουν οι δανειστές και η Κυβέρνηση τις εκτελεί. Στη κοινωνία η συνοχή δοκιμάζεται με τους φτωχοποιούμενους να αυξάνονται. Στους θεσμούς η απειλή από την απαξίωση είναι ορατή. Στην αυτοδιοίκηση οι παλιές συνταγές έχουν ξεφτίσει.

Εξωγενείς παράγοντες όπως  η φτώχια με τους οικονομικούς μετανάστες και οι πόλεμοι με τους πρόσφυγες κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, ακόμα πιο απελπιστικά.

Η κεντρική διοίκηση με την αναξιοπιστία της, την ανυποληψία της, τον λαϊκισμό της  και την αλλοπρόσαλλη τακτική της περισσότερα προβλήματα δημιουργεί, παρά  λύνει.

Οι περιορισμένες αρμοδιότητες της τοπικής διοίκησης ασκούνται με δυσκολίες που γίνονται ακόμα περισσότερες από τον ερασιτεχνισμό, την ανικανότητα και την  αδιαφορία.

Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα, εμπειρία, ικανότητα  και πολύ δουλειά.

Απευθύνομαι:

Στους πολίτες που θεωρούν ότι η συλλογική προσπάθεια είναι  προαπαιτούμενο,  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στους πολίτες που πιστεύουν ότι οι δυνάμεις τους είναι ικανές να λύσουν πολλά από αυτά τα προβλήματα

Στους πολίτες που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο μας.

Και τους καλώ σε συστράτευση για τον ευλογημένο τόπο μας.

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr