“Οι αρμόδιοι να σταματήσουν να διχάζουν την τοπική κοινωνία”
13 Ιουνίου 2018
Η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης για την νυχτερινή πεζοδρόμηση-Χαιρετίζουν οι κάτοικοι της περιοχής
14 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση για την διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων στην Ικαρία.

Μοιράσου το άρθρο:

Ο δήμος Ικαρίας δημοσιεύει την παρακάτω ανακοίνωση: “Από τις 11/6/2018 συνεργείο του δήμου (Εργάτες καθαριότητας – φορτηγό – Jcb), πραγματοποιεί εκτεταμένες εργασίες συλλογής ογκωδών απορριμμάτων από διάφορα σημεία της Δημοτικής ενότητας Αγίου Κηρύκου (Θέρμα – «Μεταλλείο» – Πατέλα – Εκκλησία –Παραλιακή οδό Αγίου Κηρύκου – Λευκάδα -Φάρος- κλπ), που ασυνείδητοι συμπολίτες μας είχαν πετάξει οπού τους βόλευε.
Ο δήμος Ικαρίας απευθύνει για μια ακόμα φορά έκκληση σε όλους του δημότες, για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων. Υπενθυμίζοντας ότι η συμβολή των κατοίκων του νησιού στην καθαριότητα του έχει καθοριστική σημασία, δεν είναι προαιρετική είναι και αναγκαία και απαραίτητη.
Ευθύνη του δήμου είναι η οργάνωση του τρόπου διαχείρισης, αυτό όμως χωρίς την συμβολή σας δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό.
Για μια ακόμα φορά ενημερώνουμε (όπως συστηματικά γίνεται μέσω των λογαριασμών ύδρευσης που φτάνει σε 3.300 αποδέκτες) ότι η υπηρεσία καθαριότητας έχει την δυνατότητα να απομακρύνει τα ογκώδη απορρίμματα (εκτός από οικοδομικά υλικά και μπάζα) μόνο μια φορά το μήνα (τελευταίο τριήμερο).

Για μια ακόμα φορά παρακαλούμε να μην αποθέτεται ογκώδη απορρίμματα χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο Ικαρίας (Στα τηλ: 2275350401-2275350431).

Ο δήμος Ικαρίας δεν διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό (π.χ Δημοτική Αστυνομία) για την επίβλεψη και την άμεση επιβολή κυρώσεων, ωστόσο κάνει γνωστό πως όσοι παραβάτες ταυτοποιηθούν θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας.
Όσοι αντιληφθούν παράνομη απόθεση απορριμμάτων παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τον Δήμο για τους παραβάτες των διατάξεων του κανονισμού καθαριότητας”.

Μοιράσου το άρθρο:

Γιώργος Βιτσαράς
gvitsero@otenet.gr