Ενημερωτικά σεμινάρια και ημερίδες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
14 Ιουνίου 2018
Αποσυμφόρηση και αποχετευτικό Μόριας στη συνάντηση Δ. Βίτσα με Γ. Πάλλη και Γ. Μπαλπακάκη
14 Ιουνίου 2018

Ημερίδα για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας

Μοιράσου το άρθρο:

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στη Μυτιλήνη,  ημερίδα με θέμα: “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους – Παρουσίαση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας”. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με ομιλία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα.

Η ΓΓ Ισότητας των Φύλων προχωρά στην υλοποίηση ημερίδων ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σχετικά με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την παραπομπή και φιλοξενία γυναικών προσφύγων θυμάτων έμφυλης βίας και των παιδιών τους στους ξενώνες φιλοξενίας του Δικτύου της ΓΓΙΦ.

Οι ημερίδες στοχεύουν στην παρουσίαση του πρωτοκόλλου στους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές αρχές (αστυνομικές αρχές, δικηγορικοί σύλλογοι, νοσοκομεία, εισαγγελείς κλπ) ενώ στο δεύτερο μέρος προβλέπεται η ανταλλαγή εμπειρίας και πρακτικών με τους επαγγελματίες του πεδίου (στελέχη δημοσίου, αυτοδιοίκησης) μαζί με εκπροσώπους από οργανώσεις και αλληλέγγυες ομάδες. Οι ημερίδες επίσης στοχεύουν στο να φωτίσουν τα κενά ή και τις αλληλοεπικαλύψεις στη διαδικασία παραπομπών που θα μας βοηθήσουν στον επανασχεδιασμό και την επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου.

Μοιράσου το άρθρο: