Περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης
21 Ιουνίου 2018
Εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη για τα 100χρονα του ΚΚΕ
21 Ιουνίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Η ΝΟΔΕ συμπλέει με την ακροδεξιά”

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου δηλώνει τα ακόλουθα: “Δεν μας εκπλήσσει η, με αφορμή το “μακεδονικό”, ανοιχτή πλέον σύμπλευση της Ν.Δ. με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Εχει ήδη προηγηθεί η ανοιχτή σύμπλευση της ΝΟΔΕ Λέσβου με την ακροδεξιά, με αφορμή το “προσφυγικό”. Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, η τοπική ΝΟΔΕ θα πρέπει να αισθάνεται «δικαιωμένη»: Ηταν από τις πρώτες οργανώσεις της Ν.Δ που εδώ και πολύ καιρό είχε κάνει εμφανή αυτή την ακροδεξιά στροφή της.

Να θυμίσουμε ότι στελέχη της ΝΟΔΕ Λέσβου ήταν αυτά που, πρώτα, είχαν μιλήσει για “τον κίνδυνο ισλαμοποίησης του νησιού”.

Να θυμίσουμε ότι, μόλις πρόσφατα, η ΝΟΔΕ Λέσβου με ανακοίνωσή της, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας,  «αναπαρήγαγε και υιοθέτησε τον πλέον ακραίο λαϊκισμό, την πιο αισχρή μορφή πατριδοκαπηλίας και προπαγάνδας που καλλιεργούνται από ρατσιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους και προτιμά να «ψαρεύει» στα θολά νερά της άγνοιας, του φόβου», όπως γράφαμε στην τελευταία ανακοίνωσή μας.

Να θυμίσουμε την κάλυψη που έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Χ. Αθανασίου στους ακροδεξιούς τραμπούκους, που επιτέθηκαν στους πρόσφυγες της πλ. Σαπφούς, αλλά και επιχείρησαν να κάψουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο περιφερειακό συνέδριο

Δεν μας κάνει λοιπόν καμία έκπληξη το γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ, που έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ, αποφάσισαν να ξαναδεχτούν, σαν μέλος της ΕΛΜΕ, τον γνωστό και κατά δήλωση του “εθνικοσοσιαλιστή” εκπαιδευτικό. Μια απόφαση που ανάμεσα στα άλλα καταργεί την σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών, του ανώτερου δηλαδή οργάνου, που είναι το μόνο αρμόδιο να καταργεί ή να αλλάζει τις αποφάσεις του! Ετσι αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία!

Η ΝΟΔΕ, όπως συνολικά η Ν.Δ. έχει επιλέξει την στροφή στην ακροδεξιά. Τρέφουν και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις ακραίες φωνές που υπάρχουν και στο νησί μας.

Από αυτό όμως δεν θα χάσει μόνο ή ίδια η Ν.Δ. Αυτό είναι επικίνδυνο, συνολικά, για τη Δημοκρατία μας!”

Μοιράσου το άρθρο: