Δευτέρα , 19 Νοέμβριος 2018
Αρχική | . | Απεργία πείνας ξεκίνησε ο πρόεδρος της Μόριας για να πιέσει για την αποσυμφόρηση του χοτ σποτ

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο πρόεδρος της Μόριας για να πιέσει για την αποσυμφόρηση του χοτ σποτ

Να ληφθούν  μέτρα για την άμεση αποσυμφόρηση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων ζητά ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης ο οποίος μετά την πυρκαγιά  που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε ελαιόκτημα στην περιοχή ,  αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Ο πρόεδρος του χωριού, εκτιμά ότι η φωτιά προκλήθηκε από τους πρόσφυγες και σήμερα το απόγευμα  στρατοπέδευσε μπροστά από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  και όπως τόνισε στην ΕΡΤ ΑΓΑΙΟΥ «είμαι αποφασισμένος να μείνω εδώ μέχρι να μας πάρουν σοβαρά υπόψη. Το χωριό μου εδώ και τρία χρόνια το έχουν εγκαταλείψει, στο χοτ σποτ βρίσκονται 7,5 χιλιάδες άνθρωποι και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια . Σήμερα ξέσπασε πάλι φωτιά στην περιουσία συγχωριανών μου, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι. Δεν ξέρουμε πια τι άλλο να κάνουμε για να μας ακούσουν. Δε μπορεί αυτός ο χώρος να φιλοξενεί τόσες χιλιάδες ανθρώπους.»

Στην τελευταία επίσκεψή του ο  Υπουργός  Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας στη Μυτιλήνη είχε δεσμευτεί για την αποσυμφόρηση του νησιού αλλά το Σεπτέμβρη όπου θα μένουν στο χοτ σποτ 3,5 χιλιάδες άνθρωποι .Όσες προσπάθειες και να γίνονται από τη διοίκηση του κέντρου να διαχειριστούν τον μεγάλο αυτό αριθμό ανθρώπων, η κατάσταση παραμένει πάρα πολύ δύσκολη.

Εν τω μεταξύ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρουν οι κάτοικοι της Μόριας τις αποζημιώσεις για ζημιές που έχουν προκληθεί στις περιουσίες τους από την περίοδο του τελευταίου τριμήνου του 2015 και το 2016 , συνολικά 121.000 ευρώ χρήματα που αποδόθηκαν στο δήμο Λέσβου , για να φτάσουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.\

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

Διαμαρτυρήθηκαν για τις άθλιες συνθήκες στο κέντρο υποδοχής της Σάμου

Διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλά και για …