Τετάρτη , 21 Νοέμβριος 2018
Αρχική | Εκπαίδευση | Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Λιβάνειο σχολικό σχυγκρότημα

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Λιβάνειο σχολικό σχυγκρότημα

50.000 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2018, θα δοθούν για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Χίου και στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης «Εμαυτίων*» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Συνολικά στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 21 έργα διαμόρφωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε δημόσια σχολεία της χώρας συνολικού προϋπολογισμού 207 εκατομμυρίων.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη «η κατασκευή αυτών των εγκαταστάσεων ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Συνοδινού στη Χίο, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στο νησί μέσω του ΠΔΕ, σχεδιασμός που αρχίζει να υλοποιείται».

*Εμαυτίων ο Αρκάς ή και Ενατίων (3ος αιώνας π.Χ.), ήταν αρχαίος Έλληνας αθλητής με καταγωγή από την Θέλπουσα στην Αρκαδία, ο οποίος στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα δρόμου του σταδίου παίδων κατά τους 138ους (228 π.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας.

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com