Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Λιβάνειο σχολικό σχυγκρότημα
13 Ιουλίου 2018
Ξεκινάει σήμερα 13 Ιουλίου η πολιτιστική εβδομάδα στην Αρέθουσα Ικαρίας
13 Ιουλίου 2018

Κολυμβητικός διάπλους στενού Αγίου Στεφάνου, θεσμό στα μαστιχοχώρια φιλοδοξεί το Νομικό Πρόσωπο

Μοιράσου το άρθρο:

Με στόχο να αποτελέσει θεσμό για τα μαστιχοχώρια και ο (τοπικού ενδιαφέροντος) κολυμβητικός διάπλους του στενού μεταξύ Αγίας Ειρήνης Ελάτας και νησίδας Αγίου Στεφάνου, να αναβαθμιστεί σε αθλητικό καλοκαιρινό γεγονός στην περιοχή· το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου θέτει υπό την αιγίδα του τους φετινούς αγώνες που γίνονται την 1η Αυγούστου (παραμονή της Μέρας Ανακομιδής Λειψάνων του πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου).
Όπως εξήγησε στο τελευταίο συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, ο Πρόεδρος Παντελής Καμπούρης στόχος είναι ο κολυμβητικός διάπλους να πάρει όνομα («Chios open Water») να συνδυαστεί με δράσεις όπως η ποδηλατοδρομία και η πεζοπορία στα μαστιχοχώρια καθώς και με πολιτιστικές δράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό το Νομικό Πρόσωπο έχει συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους από την Ελάτα, τη Βέσσα, τα Μεστά, το chiosrunning καθώς και με ιδιώτες και αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.
Η σχετική ενημέρωση έγινε όταν σαν ΕΡΤ Αιγαίου ρωτήσαμε τον κ. Καμπούρη γιατί να πάρει o ποδηλατικός γύρος που θα γίνει στην Αμανή το όνομα “Μαστίχαθλον». Ετσι εκτός από την επεξήγηση ότι το όνομα οφείλεται στους διοργανωτές (Ποδηλάτες Χίου) και πως τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται να γίνουν αγώνες στον Αγιο Στέφανο και πως του χρόνου θα εξεταστεί η διεξαγωγή αγώνα ποδηλάτου στα μαστιχοχώρια.

Μοιράσου το άρθρο:

Θοδωρής Πυλιώτης
thodorispiliotis@hotmail.com