Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Λιβάνειο σχολικό σχυγκρότημα
13 Ιουλίου 2018
Ξεκινάει σήμερα 13 Ιουλίου η πολιτιστική εβδομάδα στην Αρέθουσα Ικαρίας
13 Ιουλίου 2018

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας στην Ικαρία

Μοιράσου το άρθρο:

Η διήμερη περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που ξεκίνησε χτες 12/7 από την Ικαρία, ολοκληρώνεται σήμερα στην Σάμο.
Στο νησί του Ικάρου το απόγευμα της Πέμπτης στο δημοτικό κτίριο του Ευδήλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Στέλιο Σταμούλο, τους αντιδημάρχους και συμβούλους της δημοτικής αρχής, ενώ στον ίδιο χώρο ακολούθησε σύσκεψη και με την παρουσία του Επάρχου Ικαρίας και Φούρνων Παναγιώτη Γενούζου, με σωματεία και φορείς του νησιού όπου αναφέρθηκαν στις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία, στην παιδεία, στην μη στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, στην ανεργία που μαστίζει τον κατασκευαστικό κλάδο, στην υπερφορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων, για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ναύλα, όπου σε συνδυασμό με την αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ, λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα των Ικαριωτών, ενώ οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης και πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, αναφέρθηκαν επίσης τα προβλήματα των εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού, εκφράστηκαν οι ανησυχίες των συνταξιούχων Επισημάνθηκαν δε οι ελλείψεις σε έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής θωράκισης, μέτρα πυροπροστασίας, αναφορά έγινε και στην κατάσταση του λιμανιού Ευδήλου, το οποίο εδώ και 5 μήνες, από τη μέρα που υπέστη ζημιές από σφοδρή θαλασσοταραχή, παραμένει .
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι αυτό που αναδείχτηκε στη διάρκεια των συναντήσεων είναι πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατείνεται ότι «προστατεύει τους νησιώτες» και τη «νησιωτικότητα» και στήνει τις φιέστες των «αναπτυξιακών» συνεδρίων στα νησιά, τα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική συνεχώς διογκώνονται, κάνοντας τη ζωή των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων των νησιωτών όπως και αυτών της Ικαρίας αφόρητη.
Χτες το βράδυ, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε σε μαζική συγκέντρωση, που έγινε στην κεντρική πλατεία του Εύδηλου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, , στο παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», αλλά και στα περί «ανάπτυξης που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω» της ΝΔ, λέγοντας ότι και οι δύο κοροϊδεύουν το λαό. Στη συνέχεια στάθηκε στα οξυμένα προβλήματα που βασανίζουν τους Ικαριώτες, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα των κτηνοτρόφων στο νησί, αναλύοντας τις διεκδικήσεις που προβάλλει το ΚΚΕ και εξηγώντας ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα» της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει τη στήριξή τους.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την Τοπική Διοίκηση («Κλεισθένης 1»), λέγοντας ότι με αυτήν «η αγωνιστική δημοτική αρχή της Ικαρίας θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πιο ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο.
Μιλάμε για ένα νέο πακέτο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση, στη βάση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σπρώχνει ακόμα πιο βαθιά δήμους και Περιφέρειες στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, στην ανταποδοτικότητα και επιχειρηματικότητα, στη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, ώστε να ανοίγονται νέα κερδοφόρα πεδία για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων».
Ολοκληρώνοντας, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «σήμερα, το 2018, το να ζούμε όλοι σε μια κανονική χώρα, σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που εμείς παράγουμε.
Να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη, ο λαός μας, με τη δουλειά τους δημιουργούν.
Για να δουλεύουμε με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά και με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής…
Αυτή η παραγωγή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να απογειωθεί, αν απαλλαγεί απ’ τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι παράγεται καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές.
Προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, το λαό.
Η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
Η συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στην αγροτική παραγωγή.
Η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής στο πλαίσιο ενός πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας».

Μοιράσου το άρθρο:

Γιώργος Βιτσαράς
gvitsero@otenet.gr