Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | . | Lesvos Food Fest: Παραδοσιακά κεράσματα στις αυλές του Μολύβου και της Πέτρας, 60s πάρτι και κινηματογραφικά σκηνικά

Lesvos Food Fest: Παραδοσιακά κεράσματα στις αυλές του Μολύβου και της Πέτρας, 60s πάρτι και κινηματογραφικά σκηνικά

Το 2ο Lesvos Food Fest συνεχίστηκε στη Βόρεια Λέσβο, στις αυλές των οικισμών της Πέτρας και του Μολύβου. Οι Μολυβιάτισες νοικοκυρές κέρασαν τους επισκέπτες ντολμαδάκια, σουγάνια, κολοκυθολούλουδα, μελιτζάμες γεμιστές με λιαστό χταποδάκι και ούζο στις αυλές τους. Το Σάββατο το απόγευμα τη σκυτάλη παρέλαβαν οι Πετριανές που μας έκαναν μαθήματα ζαχαροπλαστικής με παραδοσιακά γλυκά πλατζέντα, δίπλες, αμυγδαλωτά και γαμήλιο μπακλαβά.

Το κοινό με τους χάρτες ανά χείρας βόλταρε στα σοκάκια της Πέτρας και του Μολύβου και δοκίμασε τα κεράσματα, ενώ παρακολούθησε τον τρόπο παρασκευής των συνταγών.

Το βραδάκι μαζευτήκαμε στην παραλία της Πέτρας με 60s διάθεση, και special guest τον Ρένο Χαραλαμπίδη παρτάραμε, χορέψαμε και δοκιμάσαμε cocktails με βάση τοπικά λικέρ και ούζο με την υπογραφή του Χρήστου Χουσέα, ήπιαμε κρασί από τα οινοποιία του Βορείου Αιγαίου και ούζο από τις Λεσβιακές ποτοποιίες.

Τα παιδικά μαγειρέματα συνεχίστηκαν για 3η μέρα με τηγανόψωμο και λουκουμάδες γεμιστούς με ντόπιες μαρμελάδες, ενώ η βιωματική έκθεση με το αλάτι και τα βότανα λειτούργησε και απόγευμα λόγω μεγάλης ζήτησης!

 Το ταξίδι μας στις γεύσεις της Λέσβου και του ΒΑ Αιγαίου φθάνει σήμερα  στο τέλος του με προσκοπικά μαγειρέματα στο αλσύλλιο  και με το λιμάνι του  Μολύβου να υποδέχεται μια σύγχρονη εκδοχή ψαροφαγίας τύπου “fish & vegetable chips” και το συνδυάζουμε με ουζάκι στο χέρι.    Κι ύστερα το βραδάκι ακούμε παρεάκια μουσικών στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του λιμανιού, κλείνοντας νοσταλγικά το δεκαήμερο ταξίδι μας με τραγούδι… χωρίς ηχεία.

Οι εκδηλώσεις στην Πέτρα γίνονται σε συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας & του Σωματείου Εμπόρων  Επαγγελματοβιοτεχνών Πέτρας.

Το 2ο Lesvos Food  Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου ΑιγαίουτουΕΟΤτης ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς καιχορηγούς.

Συντάκτης: Αναστασία Σπυριδάκη

anaspy27@gmail.com

Δείτε επίσης

Στη Λαφιώνα το 2ο Lesvos Food Fest

Στο γραφικό χωριουδάκι της Λαφιώνας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι δράσεις της 1ης μέρας του Lesvos …