Το 3ο Εργατικό Φεστιβάλ στη Μυτιλήνη
18 Ιουλίου 2018
“Τα Μπρουκλιώτικα” του Γ. Μιχαλάκη, από τις εκδόσεις αλφα πι
18 Ιουλίου 2018

Διήμερο με χιώτικες γεύσεις στη Λαγκάδα και υπογραφή… Εκμεκτσίογλου

Μοιράσου το άρθρο:

Διήμερο με Χιώτικες γεύσεις στη Λαγκάδα από τον Προοδευτικό Όμιλο του χωριού που με προσκεκλημένη την γνωστή Πολίτισα σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, θα διοργανώσει την Πέμπτη το απόγευμα έκθεση τοπικών προϊόντων, τραπέζι με φαγητά από μαγείρισσες της Λαγκάδας και πιάτα της κας Εκμεκτσίογλου.
Την 2η μέρα, Παρασκευή 20 Ιουλίου, θα υπάρξει διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Όποιος- όποια επιθυμεί μπορεί να φέρει μια δική του /της συνταγή και να συμμετέχει στο διαγωνισμό.
Οι εκδηλώσεις, που γίνονται στο ύψος του Κοινοτικού καταστήματος Λαγκάδας, θα πλαισιωθούν και με συγκροτήματα παραδοσιακών χορών. Οπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Ζαννής Κυριακός, θα είναι τα χορευτικά τμήματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Συκιάδας, Λέοντα Αλλάτιου, Γεώργιου Βούρου Λιβαδίων και Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων.
Την ικανοποίησή της που βρίσκεται για μια ακόμα φορά στη Χίο, εξέφρασε η Μαρία Εκμεκτσίογλου, που δέχτηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση για αυτό το φεστιβάλ γεύσεων. Σημείωσε ότι πρόκειται για μια ωραία ιδέα, ο γαστρονομικός τουρισμός έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και ο κόσμος αγαπά τα νησιά και τα χωριά που επισκέπτεται να βρίσκει και ωραίο φαγητό. “Και εσείς εδώ στη Χίο έχετε απλόχερα, περίσσια τις γεύσεις. Εχετε τη μαστίχα, τα καμπούσικα μανταρίνια που τα λατρεύω, τα θαλασσινά, το κρασί, το ούζο. Εχει τόσα πολλά προϊόντα το νησί που πρέπει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις”, είπε χαρακτηριστικά.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος- αρμόδιος για θέματα τουρισμού στο Δήμο Χίου Δημήτρης Καράλης, σημειώνοντας ότι “είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε όλοι, να το αξιολογήσουμε και να το επαναλάβουμε σε πολλά μέρη της Χίου”.

Μοιράσου το άρθρο:

Θοδωρής Πυλιώτης
thodorispiliotis@hotmail.com