“Έπεσε” η αυλαία για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων
7 Αυγούστου 2018
Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και νέους στην Καλλονή
7 Αυγούστου 2018

Παραιτήθηκαν 6 από τα 7 μέλη του ΔΣ της Ενωσης Γονέων νομού Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Σε παραίτηση προχώρησαν 6 από τα 7 μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων νομού Χίου, μετά το αδιέξοδο (όπως το περιγράφει το σχετικό δελτίο τύπου) που καταγράφηκε μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση.
Παρά το γεγονός ότι είχε τεθεί σαν προϋπόθεση να προσκομιστούν από τον κάθε ένα και μία σχετικά έγγραφα που θα φαινόταν πως εκπροσωπούν νόμιμα σύλλογο γονέων, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα 6 μέλη για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους να παραιτηθούν· το καθένα ξεχωριστά.
Οι παραιτηθέντες είναι οι:
1) ΠΑΤΕΡΙΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (πρόεδρος )
2) ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (γραμματέας)
3) ΚΥΚΙΑΝΗ ΔΩΡΑ (ταμίας)
4) ΑΜΕΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (μέλος)
5) ΓΛΥΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ (μέλος)
6) ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ (μέλος)

Αυτός που δεν παραιτήθηκε, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά για αυτό στο δελτίο τύπου είναι ο Νίκος Νικολαϊδης (αντιπρόεδρος).
Να σημειώσουμε πάντως ότι η διαδικασία των νομιμοποιητικών εγγράφων θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αφού σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να υπάρχει εκλογή από τη γενική συνέλευση του κάθε συλλόγου γονέων αντιπρόσωπος στην ένωση (με βάση το πόσοι έχουν ψηφίσει στις σχετικές εκλογές).
Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με το χαρακτήρα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων στην Ενωση Γονέων· με μοναδικό θέμα το ζήτημα των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων, όπου η εκπρόσωπος από το Σχολικό Κέντρο Χαλκειούς πρότεινε συγκεκριμένο κείμενο προς υιοθέτηση από την Ενωση.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ενωσης Γονέων νομού Χίου:

ΧΙΟΣ 07/08/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατόπιν επιθυμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κάμπου, το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χίου προχωρήσαμε σε σύγκληση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και σε επανάληψή της την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 με θέμα την ενημέρωση και την λειτουργία ΔΥΕΠ και ΖΕΠ στις σχολικές δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης συγκλήθηκε το Δ.Σ. στις 3 Αυγούστου 2018, όπου ανακαλύψαμε πως υπάρχουν εκπρόσωποι – μέλη στην Ένωση , οι οποίοι συμμετείχαν στην Γ.Σ. χωρίς όμως να έχουν συμμορφωθεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που όριζε η πρόσκληση, μην προσκομίζοντας μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου 2018 νομιμοποιητικά έγγραφα της ιδιότητάς τους.
Με αυτή την εξέλιξη, το Δ.Σ. αισθανόμαστε πως τα συγκεκριμένα μέλη εκθέτουν την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χίου και αρνούμενοι να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο την παραπάνω διαδικασία, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους τα παρακάτω μέλη του Δ.Σ. ξεχωριστά υπέβαλαν την παραίτησή τους:
1) ΠΑΤΕΡΙΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (πρόεδρος )
2) ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (γραμματέας)
3) ΚΥΚΙΑΝΗ ΔΩΡΑ (ταμίας)
4) ΑΜΕΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (μέλος)
5) ΓΛΥΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ (μέλος)
6) ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ (μέλος)
Οι παραιτηθέντες παραμένουμε στο πλευρό των υπόλοιπων μελών του ΔΣ και αναλαμβάνουμε ως Διοικούσα Επιτροπή με μοναδικό έργο την σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου το συντομότερο δυνατό. Θα ακολουθήσει ενημέρωση με νέο Δελτίο Τύπου που θα ορίζει ημερομηνία, ώρα και τόπο της Γενικής Συνελεύσεως.

Μοιράσου το άρθρο:

Θοδωρής Πυλιώτης
thodorispiliotis@hotmail.com