Συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα το Δημοτικό συμβούλιο Σάμου
9 Αυγούστου 2018
Διατηρούσε εργοστάσιο κάνναβης
9 Αυγούστου 2018

Ανακοίνωση «έργο πνοής» για το Πυθαγόρειο η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα έργο πνοής  ανακοίνωσε από την Σάμο όπου και βρίσκεται η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου  και αφορά στην παράκαμψη «Πυθαγορείου- Χώρας».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στο νομό προϋπολογισμού 18.740.000,00 ευρώ  του οποίου η μελέτη είχε εγκριθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο επί Νομαρχίας του Μανόλη Κάρλα και  η κ. Χριστιάνα Καλογήρου κατέθεσε την πρόταση  για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ  2014-2020.

Σύμφωνα με την σχετική πρόταση η παράκαμψη Πυθαγορείου συνδέει  τον άξονα Βαθύ- Πυθαγόρειο με τον άξονα Πυθαγόρειο- Χώρα και το αεροδρόμιο  του νησιού και είναι συνολικού μήκους 10.956 χλμ.

Η αρχή της παράκαμψης βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Βαθύ – Πυθαγόρειο, πλησίον του Πυθαγορείου και του οικισμού Καρμπόβολο.

Η παράκαμψη Χώρας ξεκινάει  από την ισόπεδη συμβολή της επαρχιακής οδού Χώρας- Πυθαγορείου με την επαρχιακή οδό Πυθαγορείου-Ηραίου. Συνδέει τον άξονα Πυθαγόρειο-Χώρα με τον άξονα Χώρα-Πύργος.

Πιο συγκεκριμένα:

Η παράκαμψη Πυθαγορείου παρακάμπτει τους οικισμούς Πυθαγορείου και Χώρας . Η αρχή του βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Βαθύ-Πυθαγορείου βορείως του οικισμού Καρμπόβολου και το τέλος του είναι πλησίον του Αεροδρομίου. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 6.060 μ.

Η παράκαμψη Χώρας κινείται νότια του οικισμού Χώρας συνδέοντας τον άξονα  Πυθαγόρειο – Χώρας με τον άξονα Χώρα- Πύργος. Το συνολικό του μήκος είναι 2.782 μ.

Η  οδός προς Μυτιληνιούς συνδέει τον άξονα Μυτιληνιοί- Χώρα με την παράκαμψη Πυθαγορείου, παρακάμπτοντας τον οικισμό της Χώρας από βορειοανατολικά. Το συνολικό του μήκος είναι 1.434 μ.

Η οδός Ηραίου συνδέει τον κόμβο Ηραίου με τον κόμβο Αεροδρομίου μήκους 680μ.

«Η Σάμος έχει ανάγκη όπως και όλα τα νησιά της Περιφέρειας από μεγάλα έργα. Το συγκεκριμένο  αποτελεί όραμα ετών για τους κατοίκους του νησιού καθώς θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό δρόμο Πυθαγορείου, θα συνδέσει το αεροδρόμιο με το λιμάνι Πυθαγορείου και κυρίως θα  δώσει πρόσβαση σε όλο το αρχαιολογικό πάρκο της περιοχής ” δήλωσε  η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr