Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα επιστρέφοντας από την Παναγία Αγιάσου
15 Αυγούστου 2018
Στυψανό Αντάμωμα με παραδοσιακά φαγητά και έκθεση τοπικών προϊόντων
15 Αυγούστου 2018

Το Κάστρο του Μολύβου ανοίγει τις πύλες του για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Μοιράσου το άρθρο:

Στους ρυθμούς της κλασικής μουσικής ο Μόλυβος, που ήδη από τις 8 Αυγούστου έχει ξεκινήσει να υποδέχεται μερικούς από τους σημαντικότερους νέους ερμηνευτές παγκοσμίως. Αύριο, 16.8, το Βυζαντινό Κάστρο ανοίγει τις πύλες του για το κυρίως μέρος του Φεστιβάλ ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια της ημέρας σε όλο τον οικισμό πραγματοποιούνται τα Molyvos Musical Moments, μουσικές στιγμές έκπληξη όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από το τι θα ακούσουν στις βραδυνές συναυλίες.

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προφεστιβαλικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ σε σημαντικές τοποθεσίες της Λέσβου και συγκεκριμένα στο Μουσείο Βιβλιοθήκη Τεριάντ στην Μυτιλήνη -08.08, στο Μετόχι Αγίων Θεοδώρων στον κάμπο της Καλλονής -09.08, στον Προιστορικό Οικισμό της Θέρμης -11.08 και στο Ιερό του Ναπαίου Απόλλωνα στην Κλοπεδή -12.08. H προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή που έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον αρμονικό συνδυασμό τοπίου και μουσικής.

“Γένεσις”, η έννοια που διατρέχει το φετινό πρόγραμμα. «Η γένεση μιας νέας ταυτότητας, ενός νέου εαυτού, με ελπίδες ανανεωμένες και μια νέα κατεύθυνση στη ζωή. Μαζί καινούριες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που χρειάζεται να εξερευνήσουμε. Από αυτό το μονοπάτι θα θέλαμε να ξεκινήσουμε μουσικά το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Ανυπομονούμε! εξηγούν η Δανάη & η Κυβέλη Ντέρκεν, καλλιτεχνικές διευθύντριες ΔιΦεΜΜ.

Το 4ο Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ Νορβηγίας συμβάλλουν με την ευγενική τους υποστήριξη, στην πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει με δωρεά φέτος το Φεστιβάλ. Πολύτιμος συνεργάτης του φεστιβάλ είναι το δίκτυο The Οther Αegean και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου. Το Φεστιβάλ ευχαριστεί επίσης την Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας.

Μοιράσου το άρθρο: