Τετάρτη , 21 Νοέμβριος 2018
Αρχική | Εκδηλώσεις | Μαγεύει τους επισκέπτες το Φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ.

Μαγεύει τους επισκέπτες το Φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ.

All-focus

Μια ξενάγηση με οδηγό την ιστορία και την μουσική περιελάμβανε η νέα καινοτόμα εκδήλωση που συμπεριέλαβαν φέτος οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Λοφίσκο του Κάστρου που αποδεικνύουν την ανθρώπινη παρουσία στον τόπο του Πυθαγορείου από τα τέλη των νεολιθικών χρόνων και κατέληξε μετά από οκτώ σταθμούς στο Λιμάνι Πυθαγορείου περιγράφοντας όλη την ιστορία από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι το σήμερα.

Η περιγραφή παρουσίασε την ιστορία του νησιού μέσα από αφηγήσεις εμπλουτισμένες με τραγούδια που μετέφεραν νοερά τους επισκέπτες στις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

Η  βραδιά ολοκληρώθηκε με την συναυλία στην Πλατεία Ειρήνης του Πυθαγορείου με τίτλο «Η ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» σε ένα μουσικό ταξίδι 2500 χιλιάδων χρόνων.

Με την θεατρική παράσταση της αρχαίας  γιορτής  με μουσικά και χορευτικά δρώμενα με την συμμετοχή δεκάδων εθελοντών συνεχίστηκε στις όχθες του ποταμού Ίμβρασσου η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ.

Στο τέλος της βραδιάς οι εκατοντάδες φίλοι του Φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ  από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την συναυλία με τίτλο «ΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΤΟΞΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» στην πλατεία του Ηραίου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 20 Αυγούστου για τον αγώνα δρόμου γυναικών από τον Ναό της Ήρας στο Πυθαγόρειο και την μεγάλη πομπή των Ηραίων.

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr

Δείτε επίσης

Συνεχίζει το επιστημονικό του πρόγραμμα το Φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ

Με δύο  πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρο του …