Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | Εκδηλώσεις | Ημέρες Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας στη Λήμνο

Ημέρες Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας στη Λήμνο

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις των 15ων Ημερών Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας. Η τελετή έναρξης έγινε το πρωί του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, με καταθέσεις στεφάνων και λουλουδιών στο Μνημείο Ηρώων- Πεσόντων Αγωνιστών για την Απελευθέρωση της Ελλάδας και το μνημείο των ναυτών Α. Ορλόφ- Ντ. Σενιάβιν, στον Ρωμέικο Γιαλό.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Την ίδια μέρα ακολούθησε επίσκεψη στον τάφο της κοντέσας Α. Β. Γκολενίτσεβα – Κουτούζοβα και στον Ι.Ν. Εισοδιών της Θεοτόκου στο Πορτιανού, ενώ στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση, με ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων, στο Ρωσικό Νεκροταφείο στην Πούντα. Το βράδυ του Σαββάτου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» πραγματοποιήθηκε συναυλία με ρώσους καλλιτέχνες, το σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Σλαβίτσα» και το ντουέτο «Ασημένιες Χορδές».
Χθες, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο ρωσικό τμήμα του συμμαχικού νεκροταφείου του Μούδρου, κατάθεση στεφάνων και κατάθεση λουλουδιών και ακολούθησαν επίσκεψη στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Μούδρο, κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο των ναυτών του Αλεξέι Ορλόφ και επίσκεψη των μελών της αποστολής στο Κέντρο Ενημέρωσης, Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου.

Συντάκτης: Αναστασία Σπυριδάκη

anaspy27@gmail.com

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των 12ων Ημερών Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας

Στο Μούδρο και τη Μύρινα συνεχίστηκαν χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις των 12ων Ημερών …