Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | Αυτοδιοίκηση | «Ασφαλώς Ποδηλατώ»

«Ασφαλώς Ποδηλατώ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ» που διοργάνωσε η  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων ΙΟ.ΑΣ – «Πάνος Μυλωνάς» και  το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε  στα πλαίσια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, επισκέφτηκαν κατά τις πρωινές ώρες  συνολικά 156 μαθητές, από έξι σχολικές μονάδες του νησιού.

Συγκεκριμένα από το 1ο, 2οκαι 3οΔημοτικό Σχολείο Σάμου, το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, το Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου και το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς χρήσης ποδηλάτου του Ι.Ο.ΑΣ. ήταν δομημένο με βιωματικό τρόπο, έτσι ώστε τα παιδιά να αφομοιώνουν τις πληροφορίες και να μην περιορίζονται απλά στην παρακολούθηση μιας παρουσίασης.

Βασικός στόχος της δράσης, ήταν  η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τη σημασία της σωστής χρήσης του ποδηλάτου αλλά και του κατάλληλου εξοπλισμού. Οι μαθητές έμαθαν πως μπορούν να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια,  ακολουθώντας τους κανόνες οδικής ασφάλειας όταν ποδηλατούν, αλλά και τους κινδύνους του ποδηλάτου.

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr

Δείτε επίσης

Ποδηλατάδες για παιδιά και ενηλίκους στη Σάμο

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας στις οποίες συμμετείχε για πρώτη φορά …