Σάββατο , 15 Δεκέμβριος 2018
Αρχική | Εκδηλώσεις | Η Σάμος στο Cook Festival Ismir 2018

Η Σάμος στο Cook Festival Ismir 2018

Στο γαστρονομικό φεστιβάλ Cook Festival Ismir 2018 που διοργανώθηκε στη Σμύρνη και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όχι μόνο Τούρκων αλλά και διεθνών εκπροσώπων του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου, η Σάμος, η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα, έδωσε δυναμικά το παρόν με τοπικά προϊόντα αγροτοδιατροφής, με το ξεχωριστό και πολυταξιδεμένο κρασί του ΕΟΣ Σάμου.

Ο  executive chef Ασλάνης Παντερλής παρουσίασε μία συνταγή που περιλάμβανε στοιχεία δημιουργικής κουζίνας με έμπνευση και αφορμή την πατροπαράδοτη για τη Σάμο χρήση του «μοσχάτου» κρασιού στο μαγείρεμα: Αρνί παϊδάκι γαλλικής κοπής σιγομαγειρεμένο σε SamosVinDoux, συνοδευόμενο από κροκέτα μουσακά, πανακότα από σαμιώτικο τυρί και ζελέ από παντζάρι.

«Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, με την αδιαμφισβήτητη αξία, είναι ιδιαιτέρως αγαπητά καθώς  συνοδεύουν απολαυστικά όλα τα πιάτα της ελληνικής, μικρασιατικής αλλά και διεθνούς κουζίνας, ενώ τα γλυκά κρασιά συνταιριάζουν μοναδικά με δημιουργίες της ζαχαροπλαστικής τέχνης» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΕΟΣΣ.

 

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr