Αναδρομικά: Πόσα θα λάβουν ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί και γιατροί (video)
29 Οκτωβρίου 2018
Αεροσκάφος με 189 επιβαίνοντες κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών (video)
29 Οκτωβρίου 2018

Αλβανία: Πλήρη διαλεύκανση για το θάνατο Έλληνα από πυροβολισμούς ζητάει το υπ. Εξωτερικών

Μοιράσου το άρθρο:

Αλβανία: Πλήρη διαλεύκανση για το θάνατο Έλληνα από πυροβολισμούς ζητάει το υπ. Εξωτερικών

Την απόλυτη διαλεύκανση  του επεισοδίου στο οποίο έχασε τη ζωή του, ο Έλληνας ομογενής στο χωριό Βουλιαράτες στο Αργυρόκαστρο, από πυρά της αλβανικής αστυνομίας, ζητεί το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την βαθιά του λύπη για το θάνατό του και  τονίζει ότι αναμένει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για το γεγονός στους Βουλιαράτες, ζητεί από τις αλβανικές αρχές, η ΝΔ.

Η δολοφονία του αποδεικνύει τις προθέσεις των αλβανικών αρχών έναντι της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, σχολίασε η Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο την κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί.

Αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έβαλε κατά αλβανικών αστυνομικών και στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη. Σύμφωνα με την Αλβανική αστυνομία αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί πυρά και να πέσει νεκρός.

Από τις ελληνικές Αρχές γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας, τόνισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται χαμηλότεροι τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Διευκρινίσεις για το θάνατο Έλληνα από πυροβολισμούς στην Αλβανία ζήτησε το Υπουργείο Εξωτερικών

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: