Σύλληψη δύο (2) ατόμων στην Ικαρία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών
19 Οκτωβρίου 2018
Τον χτύπησαν κατά την διάρκεια ελέγχου
22 Οκτωβρίου 2018

Συνέλαβαν αστυνομικό για διακίνηση αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα

Μοιράσου το άρθρο:

Με την αυτόφωρη διαδικασία  αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης  ένας 49χρονος αρχιφύλακας που υπηρετούσε στο αεροδρόμιο της Σάμου και φέρεται ότι βοηθούσε μετανάστες  με  πλαστά έγγραφα  να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.  Την έρευνα πραγματοποίησε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ  ύστερα από την  καταγγελία που έγινε από έναν 28χρονο παλαιστίνιο.

Συγκεκριμένα   ο αλλοδαπός  βρέθηκε από τον Έβρο στην Αθήνα και στην συνέχεια   αφού αναζήτησε τρόπους για να βγει από τη χώρα  συναντήθηκε με έναν 41χρονο αλλοδαπό, μέλος κυκλώματος που προμήθευε πλαστά έγγραφα. Του  ζήτησε 5000 ευρώ για να τον προμηθεύσει πλαστά έγγραφα και διαβατήριο για τη Σουηδία. Ο παλαιστίνιος κατ΄ εντολή  του 41χρονου ταξίδεψε στην Σάμο και  συναντήθηκε με τον αρχιφύλακα που υπηρετούσε στο Πυθαγόρειο  ο οποίος προσπάθησε να τον περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων προκειμένου να ταξιδέψει με  πτήση τσάρτερ για τη Σουηδία. Ωστόσο ο 28χρονος αλλοδαπός  έγινε αντιληπτός  από άλλη αστυνομικό  και  έτσι ο 49χρονος αρχιφύλακας πριν  τον εντοπίσουν και τον  συλλάβουν  τον ειδοποίησε να φύγει.

Η προσπάθεια από τον παλαιστίνιο για να διαφύγει στο εξωτερικό επαναλήφθηκε λίγες ημέρες αργότερα  όταν από μόνος του και χωρίς την βοήθεια του κυκλώματος , χρησιμοποίησε   το πλαστό Σουηδικό διαβατήριο   για να ταξιδέψει , όμως έγινε για δεύτερη φορά αντιληπτός και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο Παλαιστίνιος  ανέφερε ότι είχε προμηθευτεί τα πλαστά έγγραφα από έναν 41χρονο στην Αθήνα τον οποίον και αναγνώρισε σε φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί . Επίσης κατονόμασε και αναγνώρισε σε φωτογραφίες τον συγκεκριμένο αρχιφύλακα που θα του διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα.

Οι έρευνες που έγιναν στο σπίτι του 49 αστυνομικού  εντόπισαν : (2) πιστόλια και (3) γεμιστήρες, περίστροφο, πιστόλι κρότου και γεμιστήρα, πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, ξύλινο ρόπαλο, (2) μαχαίρια, (238) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, (84) φυσίγγια κρότου, (10) εκπαιδευτικά φυσίγγια, (75) καψούλια για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, (2) κινητά τηλέφωνα και (4) κάρτες SIM, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής καθώς και κάρτα αποθήκευσης (microsd).

Ο αστυνομικός  τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ενώ σε βάρος του διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr