Απεργία 14 Νοεμβρίου – Κάλεσμα του εργατικού κέντρου Λέσβου
30 Οκτωβρίου 2018
Ενημερώνουν τα μέλη τους για τις αιτήσεις αναδρομικών
31 Οκτωβρίου 2018

Αντιδρούν στις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής

Μοιράσου το άρθρο:

Mεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα περί στοχοποίησης της Σάμου από τους διακινητές μεταναστών, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Σάμου  και Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Στεφανή ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό ότι με τις δηλώσεις του  στοχοποιεί τη Σάμο και τον προέτρεψε να συνεργαστεί με τα άλλα υπουργεία ώστε να προστατευτούν τα σύνορα της Ελλάδας, χερσαία και θαλάσσια.

« Σε μία κυβέρνηση που δεν υπάρχει σχέδιο για την αποτροπή παράνομης εισόδου στην Ελλάδα ο Υπουργός αντί να κάνει δηλώσεις και να στέλνει το «στίγμα» που να αποβιβαστούν, καλό θα ήταν να συνεργαστεί με τα άλλα Υπουργεία και επιτέλους να προστατέψουν τα σύνορα της Χώρας μας (θαλάσσια και χερσαία). Αυτό που κάνει εδώ και καιρό είναι επικίνδυνο και καταστρέφει τα νησιά μας.

Όμως εξίσου επικίνδυνο είναι τώρα που οι εκλογές πλησιάζουν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν με τις πράξεις τους και την σιωπή τους το μεγάλο αυτό πρόβλημα του μεταναστευτικού τώρα να προσπαθούν να έρθουν κοντά με τους «άλλους» για να κερδίσουν αυτό που δεν τους έδωσε ο Σαμιακός λαός σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Τώρα θυμήθηκαν ότι η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός και ότι δεν αντέχουν άλλο τέτοια αντιμετώπιση. Οι κάτοικοι του νησιού μας δεν ξεχνούν εύκολα και θα το αποδείξουν σύντομα όταν θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη της Χώρας και των νησιών μας.

Με το βλέμμα στο μέλλον  τα νησιά μας θα τα καταφέρουν»αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ο Νίκος Στεφανής.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr