Αναζητούν τρόπους για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της Σάμου
6 Νοεμβρίου 2018
Χ. Καλογήρου στην Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε. Π. 2014-2020 : «Επιτυγχάνονται οι στόχοι του Προγράμματος»
6 Νοεμβρίου 2018

Στον Εισαγγελέα 26 άτομα για τα επεισόδια της 22ας Απριλίου κατά προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς

Μοιράσου το άρθρο:

Στην ταυτοποίηση 26 ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια της 22ας Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και ήδη υπέβαλε την σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκειμένου οι κατηγορούμενοι να κληθούν για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, για διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίσθηκε, τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά από σχετικές παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, τα 26 άτομα κατηγορούνται κατά περίπτωση για τη διάπραξη των αδικημάτων της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών. Οι 26 που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προσδιορίζονται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί, καθώς υποκίνησαν τα επεισόδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στη διερεύνηση της υπόθεσης συνέδραμε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Πριν από έξι μήνες και συγκεκριμένα το απόγευμα της 22ας Απριλίου 2018, στην πλατεία Σαπφούς, είχαν συγκεντρωθεί 300 περίπου άτομα, για την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Μετά το τέλος της διαδικασίας, 150 περίπου από τα άτομα αυτά, κάποια από τα οποία με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σε ομάδα Αφγανών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς, με σκοπό τη βίαιη απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα παραπάνω 150 άτομα ενισχυόμενα και από άλλα άτομα, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και βιαιοπράγησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, μάρμαρα, καδρόνια κ.λπ. αντικείμενα στους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ είχαν προπηλακίσει και δημοσιογράφους. Τα επεισόδια διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Απριλίου, με απολογισμό τραυματισμούς αστυνομικών και αλλοδαπών και φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σε εξοπλισμό αστυνομικών δυνάμεων.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: