Ζητούν ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής στο δημοτικό σχολείο Μούδρου
6 Νοεμβρίου 2018
Δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Λέσβου-Αποκλεισμός του δρόμου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου
6 Νοεμβρίου 2018

Στη Λέσβο ο Προκόπης Παυλόπουλος για τα Ελευθέρια του νησιού

Μοιράσου το άρθρο:

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος όπου θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 106 χρόνων από την απελευθέρωση της από τον οθωμανικό ζυγό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί με την καθιερωμένη πομπή κατά την οποία η σημαία της πόλης θα μεταφερθεί από το παλιό Δημαρχείο στο φρούριο όπου και θα υψωθεί. Κατά τη διαδρομή και στο σημείο της απόβασης της πρώτης ομάδας του απελευθερωτικού στρατού, όπου και βρίσκεται η προτομή του Παύλου Κουντουριώτη, θα κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο Μυτιλήνης.

Θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου της πόλης και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στη θέση Κιόσκι και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει στον κεντρικό παραλιακό δρόμο η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχει και τμήμα της Προεδρικής Φρουράς. Μετά το τέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί και πτήση αεροσκάφους F – 16 της Ομάδας Επίδειξης «Ζεύς» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αύριο το απόγευμα, η Στρατιωτική Διοίκηση Λέσβου θα πραγματοποιήσει επετειακή ημερίδα με θέμα «Η απελευθέρωση της Μυτιλήνης στις 8 Νοεμβρίου 1912 και η Λεσβιακή Φάλαγγα» και επετειακή έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο με θέμα «Η Λεσβιακή Φάλαγγα».

Η έκθεση αποτελεί ένα ειδικό και λεπτομερές αφιέρωμα της ιστορίας της Λεσβιακής Φάλαγγας, που ξεκίνησε από την Αμερική, συμμετείχε στην απελευθέρωση του νησιού και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της στους αγώνες του Μακεδονικού Μετώπου.

Η επετειακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητήριου με ομιλητές ειδικούς επιστήμονες, ενώ η έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιασθεί μετά το τέλος της ημερίδας στον πολυχώρο του Επιμελητηρίου. Θα παραμείνει ανοικτή έως τις 11 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο: