Κυριακή , 18 Νοέμβριος 2018
Αρχική | Επιλογή | Με «χαστούκι» στην Εκκλησία, χαρακτήρισε τη προσυμφωνία ο Μητροπολίτης Χίου

Με «χαστούκι» στην Εκκλησία, χαρακτήρισε τη προσυμφωνία ο Μητροπολίτης Χίου

Με αναφορά στο 3ο Κεφάλαιο του κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, όπου ο Ιησούς θεραπεύει το παράλυτο χέρι ενός ανθρώπου που σύμφωνα με την παράδοση ήταν ένας από αυτούς, που στην αυλή του Αρχιερέα τον χτύπησε στο μάγουλο με το θεραπευμένο από το Χριστό χέρι, παρομοίασε τη στάση της Ελληνικής Πολιτείας στην Εκκλησία ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.
Προσερχόμενος χθες το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου είχε συγκαλέσει έκτακτη ιερατική σύναξη σημείωσε μετά την παραβολή «έτσι συμπεριφέρεται η Ελληνική Πολιτεία απέναντι στην Εκκλησία, χάρη στην οποία οφείλει την ταυτότητα και την ελευθερία της».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο ιερέας Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο Κληρικών Χίου, χαρακτήρισε τον κ. Ιερώνυμο ως Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όχι… πάσης Ελλάδος, καλώντας τον να αποχωρήσει αν λόγω ηλικίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες απαιτήσεις .

Η ιερατική σύναξη ξεκίνησε με τον ψαλμό του Απολυτίκιου της Πεντηκοστής (Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας• φιλάνθρωπε, δόξα σοι.) και ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμη κάποιο δελτίο τύπου.

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com

Δείτε επίσης

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης Ι.Μ. Χίου «Αγιος Αγαπητός»

Σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της Μητρόπολης Χίου «Αγιος …