Στο φεστιβάλ καινοτομίας ο Δήμαρχος Σάμου
14 Νοεμβρίου 2018
Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος
14 Νοεμβρίου 2018

Γιορτάζουν από κοινού το πολυτεχνείο

Μοιράσου το άρθρο:

Κοινό συλλαλητήριο διοργανώνουν  το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ  το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου και  στην συνέχεια  πορεία στην Εμπορική Σχολή μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

«45 χρόνια μετά, τα συνθήματα που έγραψαν φοιτητές και εργάτες έξω από τις πύλες του Πολυτεχνείου ισχύουν στο ακέραιο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανονατοϊκή χούντα, οι αγώνες εργαζόμενων και φοιτητών διδάσκουν πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ότι όταν η εργατική τάξη και ο λαός οργανωμένα και ταξικά προσανατολισμένα δρουν, μπορούν να νικήσουν. Η αντιδικτατορική πάλη και η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πολύτιμη παρακαταθήκη σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Και τότε και τώρα ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις μας προστάτευσαν ή μας προστατεύουν. Ίσα – ίσα εξαιτίας τους παθαίνουμε όλα αυτά τα δεινά. Αυτοί ευθύνονται για τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά και για την τραγωδία της Κύπρου. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε τη χώρα μας ένα μεγάλο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, «ξεπλένει» καθημερινά τον αμερικανικό και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό, δίνει 4 δις το χρόνο για νατοϊκό εξοπλισμό στερώντας τα απ’ το λαό, δεν μας κάνει πιο ασφαλείς.

Εμείς οι εργαζόμενοι των νησιών μας, δεν δεχόμαστε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να σουλατσάρουν στο Αιγαίο και να βομβαρδίζουν λαούς και χώρες. Είμαστε αντίθετοι με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Δεν δεχόμαστε τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί μας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά με τους άλλους λαούς, υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία δικαιωμάτων και την λαϊκή ευημερία.

Ο δρόμος της σύγκρουσης με το κεφάλαιο είναι εδώ! Οργανώνουμε τους αγώνες μας για ΣΣΕ, συντάξεις, ασφαλιστικό, για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς, για σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας, συλλογικά, δυνατά, αλληλέγγυα, ενάντια στη βαρβαρότητα των εργοδοτών. Έτσι τιμάμε τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Αυτή είναι τιμή στους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου. Καλούμε σωματεία, εργαζόμενους, το λαού του νησιού μας σε συμμετοχή»είναι μερικά αποσπάσματα από την σχετική ανακοίνωσή τους.

 Επίσης καλούν τους εργαζόμενους στην πανελλαδική απεργία του ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη 28 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 10 η ώρα το πρωί.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr