«ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΝΗΜΗ»
19 Νοεμβρίου 2018
Ζητούν μέτρα για την μείωση των τιμών των καυσίμων
19 Νοεμβρίου 2018

Προετειμάζονται για την συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Μοιράσου το άρθρο:

Με θέμα την οριστικοποίηση των δράσεων και του χρονοδιαγράμματος, σχετικά με το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα,  καλεί ο Δήμαρχος Σάμου , σε συνάντηση εργασίας 13 φορείς και συλλόγους, την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου στις 4 η ώρα το απόγευμα,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου.

Στη συνάντηση με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ,έχουν κληθεί να παραβρεθούν οι δημοτικές παρατάξεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου , οι περιφερειακοί σύμβουλοι, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Επιμελητήριο, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος,  ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σάμου.

Εξάλλου να τεθεί το θέμα της επίσκεψης στον κ. Βίτσα στην συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου ζητούν 10 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.

Ποικίλες οι αντιδράσεις και από τις δημοτικές παρατάξεις. Για Κοινή γραμμή πλεύσης στο θέμα του Μεταναστευτικού κάνει λόγο  η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική».

«Σε αντίθετη περίπτωση ως «Δράση-Ενότητα-Προοπτική» δεν θα συμμετάσχουμε στη συνάντηση με τον Υπουργό και παράλληλα θα καταγγείλουμε στο Σαμιακό Λαό όσους υπονόμευσαν τον κοινό αγώνα», καταλήγει η  ανακοίνωση της παράταξης.

Την παραίτηση των πολιτικών αρχών του νομού ζητά ο επικεφαλής της ΑΚΙΣ, κ.  Αντώνης Σίμος, λόγω της τροπής που έχει λάβει το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Σίμος αναφέρει:

«Την αποκλειστική ευθύνη, σε τοπικό επίπεδο, της δυσμενέστατης τροπής που πήρε το μεταναστευτικό, την φέρουν ακέραια οι πολιτικές αρχές της Σάμου: ο βουλευτής, ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος, τους οποίους και καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να παραιτηθούν.

Η από κοινού παραίτηση των πολιτικών αρχών του νησιού μας, είναι μία πολιτική πράξη ευθύνης, που θα δώσει λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησε το μεταναστευτικό».

«Οεπικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ναι μεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην επικείμενη συνάντηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα παραστεί τυπικά δίπλα στη δημοτική αρχή. Αντ’ αυτού, ζητά από τον δήμαρχο να έχει τον δικό του λόγο απέναντι στον υπουργό, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την αδιέξοδη κατάσταση που βιώνει το νησί μας. Επιπλέον, να του παραθέσει αδιαπραγμάτευτα μέτρα για την επίλυση του ζητήματος με σκοπό την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού – μέτρα που θα έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοσθεί. Στην περίπτωση που προκύψουν ουσιώδεις δεσμεύσεις από την συνάντηση, ο επικεφαλής θα επιδιώξει την υπογραφή τους, ούτως ώστε αν οι δεσμεύσεις αυτές τελικά δεν υλοποιηθούν, να υπάρχει νομική κάλυψη.

«Η “Ανατροπή” δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί και δεσμεύεται να εκπροσωπήσει τον σαμιακό λαό με συνέπεια και υπευθυνότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr