Τετάρτη , 12 Δεκέμβριος 2018
Αρχική | Κοινωνία | Ζητούν να κλείσει άμεσα το Hot spot

Ζητούν να κλείσει άμεσα το Hot spot

Επιστολή προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Σάμου ζητώντας να κλείσει άμεσα το HOT-SPOT ,  να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες και να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για το χειμώνα.

Το εργατικό κέντρο επικρίνει την στάση της κυβέρνησης  στο μεταναστευτικό και τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για το και πρέπει άμεσα να δώσει λύση.

«Κύριοι, οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν ακόμη μια φορά. Αυτό για το οποίο μιλούσαμε εδώ και καιρό έγινε. Τα πρώτα κρύα και οι πρώτες βροχές έφτασαν και η κατάσταση στο Hotspot της Σάμου εξακολουθεί να είναι άθλια και να χειροτερεύει. Πρόσφυγες και μετανάστες είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, σε σκηνές, χωρίς θέρμανση, μέσα στο κρύο και τις λάσπες, χωρίς υγειονομική και ιατρική φροντίδα. Άνθρωποι και σκουπίδια έχουν γίνει ένα.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει άμεσα να δώσει λύση στην εξαθλίωση που βιώνουν συνάνθρωποί μας που είναι θύματα του πολέμου και της φτώχιας. Τώρα κιόλας να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες, με προτεραιότητα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και άμεσα να πάρει μέτρα προστασίας ώστε να μην μένουν άνθρωποι στο κρύο και τη βροχή.

Η μόνη ρεαλιστική λύση για την άσχημη κατάσταση που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και ο ντόπιος πληθυσμός είναι να κλείσει το hotspot, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα, να μετακινηθούν άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου θα διαμένουν προσωρινά σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απ’ όπου γρήγορα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους, οι υπηρεσίες ασύλου και τα όποια αιτήματά τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, εδώ να παραμένουν για πολύ λίγο καιρό σε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους, χωρίς καμιά ανάμειξη των ΜΚΟ.

Ταυτόχρονα καλούμε το Δήμο Σάμου, την Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια Βορείου Αιγαίου, να στηρίξουν τη θέση αυτή του Εργατικού Κέντρου Σάμου, που αποτελεί θέση και διεκδίκηση δεκάδων Σωματείων, Συλλόγων και φορέων του νησιού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος» αναφέρει η  σχετική επιστολή .

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr