Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Παιδείας για Πανεπιστήμιο Αιγαίου
23 Νοεμβρίου 2018
Επιστολή Γενικού Γραμματέα Διεθνούς Αμνηστίας στον πρωθυπουργό για την κατασταση στα νησιά
23 Νοεμβρίου 2018

Μάθημα εθελοντισμού, προσφοράς και ανακύκλωσης για το Γενικό Λύκειο Μύρινας

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα διαφορετικό μάθημα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, εθελοντισμού, προσφοράς και ανακύκλωσης παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ «Incubator for Future European Entrepreneurs» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο, καθώς την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 επισκέφτηκαν τον χώρο ανακύκλωσης που λειτουργεί με την ευθύνη ιδιωτικής εταιρίας σουπερ μάρκετ .

Αρχικά, ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του καταστήματος κ. Γκότση Στέφανο, για την σημασία της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την προσφορά της συγκεκριμένης εθελοντικής δράσης, καθώς δίνεται η δυνατότητα το αντίτιμο από τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες να διατεθεί στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, δείχνοντας την ευαισθησία τους ανακύκλωσαν συσκευασίες πλαστικού και αλουμινίου που είχαν συγκεντρώσει χαρίζοντας τα χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη δράση αυτή και να ευαισθητοποιήσουν τόσο τους συμμαθητές, όσο και τις οικογένειες τους, αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, για την αξία τις εθελοντικής προσφοράς και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Γενικό Λύκειο Μύρινας από εφέτος και για δύο συνεχή σχολικά έτη συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με πολλαπλά οφέλη και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία της Λήμνου. Το θέμα του προγράμματος είναι: «Incubator for Future European Entrepreneurs» («Δημιουργώντας μελλοντικούς ευρωπαίους επιχειρηματίες»). Στο πρόγραμμα αυτό θα συνεργαστούμε με σχολεία από τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία.

Το θέμα αφορά τη διασύνδεση εθελοντισμού και επιχειρηματικότητας και αποβλέπει στην επισήμανση κοινωνικών, περιβαλλοντικών και πολιτισμικών φαινομένων ή προβλημάτων που χρήζουν βελτίωσης ή/και επίλυσης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής που οδηγούν στη δημιουργία επιχειρήσεων, με απώτερο στόχο τον περιορισμό ή την εξάλειψη αυτών των φαινομένων/προβλημάτων και επομένως τη βελτίωση της ζωής και των ατόμων και της κοινωνίας.

Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών, με εθελοντικές δράσεις καθώς και με επισκέψεις στα σχολεία των χωρών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, αλλά και η φιλοξενία και η επίσκεψη στο δικό μας σχολείο, θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Μοιράσου το άρθρο: