Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η αστυνομία για τη δολοφονία νεαρού μετανάστη στη Μόρια
12 Δεκεμβρίου 2018
Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Μυτιλήνη
13 Δεκεμβρίου 2018

Ελευθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος για την επίθεση σε 45χρονο από το Μπαγκλαντές

Μοιράσου το άρθρο:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 29χρονος από χωριό της Λέσβου που επιτέθηκε σε 45 χρονο αλλοδαπό στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ έξω από τη πόλη της Μυτιλήνης όπου εργαζόταν και του έσπασε το χέρι. Η κακουργημαικού χαρακτήρα κατηγορία που τον βαραίνει είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και υποχρεούται να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο ασυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Προσπάθειες να ενεργοποιηθεί το άρθρο 81 για επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου θα καταβάλουν οι δικηγόροι του 45χρονου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο 45χρονος Εμντί Ουντίλ που προσπάθησε να υπερασπιστεί μία θέση στάθμευσης αναπήρων που είχε καταλάβει ο 29χρονος και κατέληξε στο νοσοκομείο ο 29χρονος τον  χτυπούσε βίαια στο κεφάλι με το σιδερένιο λοστό ενώ τον έβριζε χυδαία για την καταγωγή του.

Ο 45χρονος αύριο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ συγκινητική είναι η έκφραση αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ . Η Μαρία μας είπε ότι «ο άνθρωπος αυτός εργάζεται για τουλάχιστον 7 χρόνια χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και μάλιστα όταν τέθηκε πριν από χρόνια το θέμα της παραμονής του ή μη στο πάρκινγκ της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι τον υποστήριξαν ζητώντας από τη διοίκηση να τον αφήσει στη θέση του» , η Ελένη που χθες το βράδυ ήταν δίπλα στον 45χρονο στο νοσοκομείο , είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι οι «εργαζόμενοι του σούπερ μαρκετ συγκεντρώνουν χρήματα για να τον βοηθήσουν ενώ τον περιμένουν να επιστρέψει στη θέση του».

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ

Τον εργαζόμενο στην πόλη μας, Εμντί Ιμάμ Ουντίλ   από το Μπαγκλαντές, που πρόσφατα έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο,  αντιπροσωπεία  της ομάδας αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας του, τόνισαν ότι  τέτοιες επιθέσεις δεν μπορούν  να γίνονται ανεκτές και είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να σταθεί η κοινωνία σύσσωμη απέναντι σε ενέργειες που έχουν σαφή φασιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα.
Υπενθυμίζουμε ότι χτες Τρίτη , ο βουλευτής του κόμματος Γ. Πάλλης, σε δήλωση του με αφορμή το σχετικό γεγονός, τόνισε πώς: «Περιμένοντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη από τη Δικαιοσύνη, όλοι οι Λέσβιοι στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συνανθρώπους μας που πέφτουν θύματα διακρίσεων». 
Και οι Οικολόγοι Πράσινοι

Άλλο ένα φαινόμενο ρατσιστικής βίας.Στο ίδιο έργο θεατές. Στα νησιά μας δεν χωράνε φασίστες και ρατσιστές.

Άλλη μια επίθεση ρατσιστικής βίας σημειώθηκε στη Λέσβο το περασμένο Σάββατο με τον τραυματισμό μετανάστη από το Μπαγκλαντές όταν έκανε παρατήρηση σε πολίτη που πάρκαρε παράνομα το αυτοκίνητο του σε θέση στάθμευσης αναπήρων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τα συνεχή επεισόδια ρατσιστικής βίας που έχουν εμφανιστεί στα νησιά μας και καλούμε την Κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές, τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία να συνεργαστούν για την σύλληψη και την τιμωρία των δραστών των επανειλημμένων ρατσιστικών επιθέσεων. Η παρατεταμένη ένταση στην κοινωνία από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά έχει φέρει σε δύσκολη θέση τις τοπικές κοινωνίες, καθώς ζουν καταστάσεις που αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίων προσφύγων και μεταναστών.

Ο Μιχάλης Μπάκας, συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων έκανε την παρακάτω δήλωση: «Λίγες μέρες πριν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ανακοίνωση μας επισημάναμε το ζήτημα της ανοχής στη ρατσιστική βία, γεγονός που οδηγεί σε συγκάλυψη και διαιώνιση της. Επτά μήνες μετά τα επεισόδια στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, περιμένουμε να προχωρήσει η διαδικασία από την Εισαγγελία για την παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων συμμετείχαν στο πογκρόμ κατά των προσφύγων. Την ίδια περίοδο έχουν σημειωθεί πολλαπλές διαδικτυακές επιθέσεις σε πολίτες και δημοσιογράφους με σαφές ρατσιστικό κίνητρο. Η επίθεση κατά του συμπαθούς μετανάστη αποτελεί κρίκο της ίδιας αλυσίδας. Οι δημοκρατικοί πολίτες των νησιών μας οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην κουλτούρα του ρατσισμού που επικίνδυνα εξαπλώνεται στο τόπο μας με την πολιτική κάλυψη κάποιων που αποσκοπούν στη  μικροκομματική εκμετάλλευση του φαινομένου. Καμία ανοχή στη ρατσιστική βία. Στα νησιά μας δεν χωράνε φασίστες και ρατσιστές. Η Δημοκρατία πρέπει και θα νικήσει.»

 

 

Μοιράσου το άρθρο: