Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδίας Animato
17 Δεκεμβρίου 2018
Tο Δεινοθήριο της Λέσβου και πάλι στο Επιμελητήριο
17 Δεκεμβρίου 2018

Ξεκίνησε η δίκη του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, η εκδίκαση της υπόθεσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου, η οποία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση. Το πρωί αναγνώστηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, υπήρξε ολιγόωρη διακοπή για διαδικαστικά θέματα,  ενώ η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί προκειμένου οι δικηγόροι να μπορέσουν να ενημερωθούν για το αίτημα παράστασης της πολιτικής αγωγής που υπέβαλε ο δικηγόρος Βαγγέλης Γκιγκιλίνης, ο οποίος έχει ασχοληθεί και ως δικηγόρος του Συλλόγου Μεριδιούχων αλλά και ο ίδιος μεριδιούχους της Συνεταιριστικής. Ανάλογο αίτημα υπέβαλε και η Περιφέρεια δια της δικηγόρου της. Αύριο θα τοποθετηθούν οι δικηγόροι και η έδρα θα αποφασίσει τελικά.

Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία φέρεται να ζημίωσε την τράπεζα με πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, υπάλληλοι, αλλά και δανειολήπτες. Θεωρείται  η σημαντικότερη από τις υποθέσεις που προκάλεσαν συνολική ζημία πάνω από 100  εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα , ενώ νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι άλλες τέσσερις τουλάχιστον υποθέσεις θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο σύλλογος μεριδιούχων της τράπεζας σε δήλωσή του τονίζει ότι «άλλες αναβολές πλέον δεν χωρούν. Πρέπει οι υποθέσεις αυτές που πήγαν πίσω την ανάπτυξη στον τόπο μας, στερώντας την από ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, να εκδικαστούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι από τις 17 μέχρι τις 21 του Δεκέμβρη που θα διεξαχθεί η δίκη, θα αποκαλυφθεί το κομμάτι που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση και η δικαιοσύνη θα λάμψει».

Μοιράσου το άρθρο: