Σε Λήμνο και Λέσβο η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
18 Δεκεμβρίου 2018
Αγώνες ορεινού τρεξίματος στη Λέσβο
18 Δεκεμβρίου 2018

Το σχολείο της Μόριας ανακαινίζεται

Μοιράσου το άρθρο:

Στην ανακαίνιση του δημοτικού σχολείο της Μόριας προχωρά ο δήμος Λέσβου μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος  ενέκρινε το ποσό των 180.000 ευρώ για τις εργασίες που απαιτούνται για την ανακαίνισή του.

Η αποστολή από τους εκπαιδευτικούς  εγγράφου στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα και στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου έγινε τον περασμένο Ιούνιο, με το οποίο ζητούσαν την κατ΄εξαίρεση επιχορήγηση του σχολείου της Μόριας (εκτός τακτικών επιχορηγήσεων) με ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα ανακαίνιζε και θα αναβάθμιζε ενεργειακά το υπάρχον κτίριο καθώς και σημαντικές επισκευές και προσθήκες στον αύλειο χώρο.

«Το σχολείο μας βρίσκεται σε μια τοποθεσία που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Σκοπός μας, ως εκπαιδευτικοί, είναι μέσα από διάφορες ενέργειές μας να φτιάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή των μαθητών μας για το χρονικό διάστημα που διαβιούν εντός του σχολικού χώρου είτε τις πρωινές ώρες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είτε τις απογευματινές στον ελεύθερο χρόνο τους» τονίζει ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κωφόπουλος.

Τα δύο Υπουργεία έκαναν δεκτό το αίτημα και ανέθεσαν στο Δήμο Λέσβου τη μελέτη για το απαιτούμενο κόστος των εργασιών ανακαίνισης του Δ.Σ. Μόριας.  Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από αυτοψία και σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφό της το οποίο έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας τον περασμένο Ιούλιο, εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνονται:

Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με ενεργειακά.

Τοποθέτηση αντλίας θερμότητας.

Θερμομόνωση και υγρομόνωση δώματος του σχολείου.

Κατασκευή ξύλινου σκίαστρου.

Τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ.

Αντικατάσταση της μεταλλικής πόρτας εισόδου στο σχολείο.

Δημιουργία φρεατίου ομβρίων υδάτων.

Τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας .

Δημιουργία  χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων για τους γονείς.

Μετά τις ενέργειες του Δήμου Λέσβου, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε και ήδη βρίσκεται στο ταμείο του Δήμου Λέσβου το ποσό των 180.000 ευρώ. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αρμόδιο για το θέμα αυτό Αντιδήμαρχο κ. Κατσαρό στο γραφείο του στις αρχές Νοεμβρίου, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Μόριας, αφού έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία που απαιτείται για την πραγματοποίηση των έργων, ο κ. Κατσαρός ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που τα χρήματα ήδη υπάρχουν, με την αρχή του νέου έτους θα ξεκινήσει η τελική μελέτη και προκήρυξη του ανωτέρω έργου ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να ξεκινήσει η πραγματοποίηση των εργασιών.

«Τα χρήματα υπάρχουν. Η πρόθεση από τον Αντιδήμαρχο Λέσβου κ. Κατσαρό για την άμεση ολοκλήρωση του έργου υπάρχει. Ως εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζούμε καθημερινά στη Μόρια την αγωνία και την έντονη ψυχολογική κατάσταση τόσο των μαθητών μας όσο και των γονέων τους, πιστεύουμε ότι με την ανανέωση και αναβάθμιση του σχολείου μας η πολιτεία θα δείξει ότι πραγματικά είναι δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται καθημερινά από πρωτόγνωρες καταστάσεις και ότι στηρίζει έμπρακτα τους κατοίκους της Μόριας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Μοιράσου το άρθρο: