Μουζάλας: Η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας να αποτελέσει την αρχή μιας λύσης
1 Απριλίου 2016
Άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική στην Αρίσβη Λέσβου
1 Απριλίου 2016

Αγρια νύχτα με ξυλοδαρμούς στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙΑΛ, συμπλοκές μεταξύ Σύριων και Αφγανών- 5 τραυματίες

Μοιράσου το άρθρο:

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες βράδυ ο χώρος στο Κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ, όταν ομάδες Αφγανών και Σύριων προσφύγων-μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα 5 άτομα να μεταφερθούν τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Χίου.

Από τις 9.30 περίπου το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και τη 1.30 τα ξημερώματα Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια, με πετροπόλεμο, συμπλοκές ακόμα και μαχαιρώματα.

Στο Νοσοκομείο της Χίου, νοσηλεύονται 2 Αφγανοί και ένας σύριος, ενώ άλλοι δύο Αφγανοί πήραν εξιτήριο. Πιο σοβαρά είναι ένα άτομο που έχει τραυματιστεί από πέτρα κοντά στο μάτι και νοσηλεύεται στη ΜΑΦ, ενώ τα άλλα δύο είναι στη χειρουργική, με τον ένα να έχει υποστεί άγριο ξυλοδαρμό.

Την τάξη με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης προσπάθησε να επιβάλλει η αστυνομία, με μια διμοιρία των ΜΑΤ που διαθέτει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου στο HOTSPOT της ΒΙΑΛ και για να προστατεύσει επίσης και τα γυναικόπαιδα που βρέθηκαν σε διασταυρούμενα «πυρά» από πέτρες.

Σαν κύρια αιτία αυτής της κατάστασης φαίνεται να είναι ο παρατεταμένος εγκλεισμός των ανθρώπων στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙΑΛ, ότι ήδη βρίσκονται αντί για 1.100 περίπου άτομα που είναι η δυναμικότητα του Κέντρου , τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και η ανησυχία που προκύπτει από τις πληροφορίες για επαναπροώθηση στην Τουρκία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από το χώρο του Κέντρου Κράτησης στη Χίο

Μοιράσου το άρθρο:

Θοδωρής Πυλιώτης
thodorispiliotis@hotmail.com