Η ΕΡα Αιγαίου, ο μικρότερος σε ηλικία περιφερειακός Ραδιοφωνικός Σταθμός της ΕΡα. Δίνει καθημερινά την μάχη της ενημέρωσης των κατοίκων των νησιών του Β. Αιγαίου. Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει ο κάτοικος της Θύμαινας, να έρθει κοντά στον κάτοικο του Αγίου Ευστρατίου. Να γνωρίσουν ότι οι ανησυχίες, τα προβλήματα μπορεί να είναι κοινά  ή να μάθουν  πως δόθηκε λύση σε ένα αντίστοιχο πρόβλημα στη Χίο ή την Λέσβο. Να γνωρίσουν δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε άλλες περιοχές και είναι άξιες προς μίμηση.

Στην ισοπεδωτική παρουσία της εικόνας  που επιβάλλει η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, γιατί είναι προφορικός λόγος, είναι ήχος, μπορεί να καλλιεργήσει μαζί με το ακουστικό μας ένστικτο και τους γλωσσικούς μας κώδικες, την δυνατότητα να επικοινωνούμε. Το ραδιόφωνο λοιπόν μπορεί να καλύπτει τα κενά της σκέψης αλλά και της  εκφοράς να εκφραζόμαστε.

Για το λόγο αυτό, για μας είναι σημαντικές και οι παρεμβάσεις απλών ανθρώπων, ομάδων που δραστηριοποιούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην περιοχή την οποία ζουν.

Το ραδιόφωνο για λόγους που έχουν σχέση και με την φύση του και την ανταγωνιστική του μορφή, σήμερα πια βρίσκεται ή μπορεί να βρεθεί στην δεσπόζουσα βάση να προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα. Κυρίως μάλιστα το δημόσιο ραδιόφωνο. Και αυτό είναι το στοίχημα, η πρόκληση του άμεσου μέλλοντος που εμείς στην ΕΡα Αιγαίου θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.

Ο Μπρέχτ έλεγε πριν πολλά χρόνια πως το ραδιόφωνο θα πρέπει σιγά-σιγά να αλλάζει ρόλο από μηχανισμός διανομής, μηχανισμός προμηθευτικός μηνυμάτων και όχι μόνο να γίνει μηχανισμός επικοινωνίας. Και εξηγούσε πως θα έπρεπε να είναι ένα σύστημα όχι απλά εκπομπής, αλλά και υποδοχής να δέχεται δηλαδή. Ένα σύστημα που θα κάνει τον ακροατή όχι μόνο να ακούει, αλλά και να μιλάει, να μην τον απομονώνει, αλλά να τον βοηθά να εξέρχεται.

Αυτό θέλουμε και εμείς στην ΕΡα Αιγαίου. Δεν θέλουμε παθητικούς ακροατές, αλλά ακροατές που να συμμετέχουν, να παρεμβαίνουν, να κριτικάρουν καλόπιστα.

21 χρόνια μετά την λειτουργία της, η ΕΡα Αιγαίου και με την βοήθεια  του Υπουργείου  Αιγαίου, χάρη στους 9 αναμεταδότες που διαθέτει διασκορπισμένους στα νησιά μας, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δεν υπάρχει περιοχή του Βορείου Αιγαίου που να μην φτάνει η φωνή του Ραδιοφωνικού μας σταθμού και χάρη στο Internet σε όλο τον κόσμο, αφού από εκεί μεταδίδεται το πρόγραμμά μας με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η προσπάθεια όμως για αναβαθμισμένη ποιότητα, για πληρέστερη ενημέρωση μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίζεται. Για το λόγο αυτό τα τηλέφωνα, οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν.